Vergoedingen

Welke vergoeding is mogelijk?

De investering die je in jezelf of in je gezin doet levert veel meer op dan in geld is uit te drukken. Uiteraard is het fijn om een beeld te hebben van wat je eventueel kunt declareren bij je zorgverzekeraar of werkgever.

Vergoedingen

Vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk!

(Kinder-) Diëtist

Iedereen in Nederland heeft vanuit de basisverzekering recht op 3 uur per jaar aan dieetbegeleiding door een diëtist, dit geldt per gezinslid. Voor zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering betalen volwassenen eerst het eigen risico, voor kinderen geldt geen eigen risico.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je recht hebt op extra uren dieetbegeleiding, deze worden aangesproken nadat de uren vanuit je basisverzekering zijn gebruikt. Hoeveel er wordt vergoed hangt af van je persoonlijke polis en kun je het beste navragen bij je zorgverzekeraar of bekijken via zorgwijzer. Houd de pagina met praktische info bij de hand, dan heb je alle relevante gegevens paraat wanneer je contact opneemt met je zorgverzekeraar.

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie valt onder de aanvullende verzekering, de hoogte van de vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar. Vanwege mijn registratie bij het NFG kan het zijn dat je via jouw aanvullende verzekering een deel van de kosten terug kunt krijgen. Ook hier geldt de vergoeding weer per gezinslid.

Door mijn licentie bij RBCZ komt de therapie ook voor vergoeding in aanmerking door zorgverzekeraar VGZ. Vraag voor de zekerheid even na bij je eigen zorgverzekering hoeveel je vergoed kunt krijgen.

Zakelijk

Wanneer je een eigen bedrijf hebt of een coach- of vitaliteitsbudget via je werk, kan het mogelijk zijn om de kosten via je werk te laten lopen. Veel werkgevers zijn bereid om bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers. In het geval dat de kosten zakelijk worden gefactureerd, wordt er BTW opgeteld bij het tarief.

Vergoeding diëtist
Vergoeding diëtist
Verwijzing

Verwijzing

Is niet nodig om te kunnen starten

Voor de diensten die Your Nature biedt is het niet nodig een verwijzing van de huisarts te hebben, tenzij je zorgverzekeraar hier specifiek om vraagt. Ik adviseer je om contact op te nemen met je zorgverzekeraar, dan kunnen zij je precies vertellen wat de voorwaarden zijn.

Betaling

Your Nature heeft geen contracten met zorgverzekeraars

Betaling doe je rechtstreeks aan mij, je krijgt persoonlijk een factuur (per mail) met alle gegevens die je nodig hebt om hem in te kunnen dienen bij je zorgverzekeraar.

De voordelen op een rij:

  • Jouw klachten en behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar

  • Je komt direct bij mij terecht, geen dubbele behandelaren en geen dubbel traject

  • Er is geen of een kleine wachtlijst

  • Je kiest zelf door wie je geholpen wilt worden in plaats van dat een therapeut je aangewezen wordt

  • We bekijken het hele plaatje, dus je bent echt aan het werk met de basis en geen quick fix

Heb je vragen

of wil je kennismaken?