Mijn ouders maken zich zorgen om niks, nou ja om mij dan…

– Loesje

Kinderdiëtist

Je kind laten eten

Dat is hard werken!

Of je kind nu 4 of 25 jaar is, wanneer ze niet willen of kunnen eten is dat voor ouders vaak erg lastig. Zeker wanneer je ziet dat de gezondheid van je kind er echt onder lijdt. Ik weet erg goed dat het heel veel frustratie, onzekerheden en gevoel van falen met zich mee kan brengen als je kind qua eten niet doet wat jij wilt.

Uiteraard heb je al van alles geprobeerd om je kind te helpen, maar heeft nog niks geholpen. Sterker nog het is misschien nog wel erger geworden.

Gezonde voeding

Begeleiding van een (kinder-)diëtist

Uiteraard is gezond eten belangrijk, zeker als je nog volop aan het groeien en ontwikkelen bent. Maar wat nou als dat gezonde eten heel vaak gepaard gaat met enorm veel stress en gedoe? Of als er helemaal niet gegeten wordt?

Samen kunnen we bekijken wat jij als ouder het allerbelangrijkste vindt om je kind mee te geven tijdens de ontwikkeling en of jij hierin het ‘goede’ voorbeeld leeft. Je eigen opvoeding en achtergrond hebben veel invloed op hoe je kind je ziet en hoe het leert met eten en andere dingen om te gaan.

  • Maak jij je zorgen over het eetgedrag of gewicht van je tiener of (jong) volwassen kind?

  • Doe jij je best om te zorgen dat er gegeten wordt, maar helpt het vaak niet echt?

  • Wil je weten wat jij als ouder kunt doen om er écht voor je kind te zijn?

  • Wil je verder kijken dan het gewicht en wát er gegeten wordt?

Kinderen leren gezond eten

Hoe graag je als ouder ook wilt dat ze precies doen wat je zegt …

… je kunt je kind nu eenmaal niet dwingen te eten

Uiteraard heb jij al meer gezien van deze wereld, maar jouw kinderen zijn mensen met een eigen identiteit. Vaak leren ze het best door te doen en te ervaren. Jij als ouder hebt de prachtige taak om ze te leren hoe ze zichzelf kunnen zijn. Wat betekend dat ze niet een kopie worden van jou, maar hun eigen voorkeuren, grenzen en wensen mogen ontdekken. Als ouder kan het lastig zijn om je tiener of (jong) volwassen kind de vrijheid te geven die ze nodig hebben en ze steeds verder los te laten, zeker wanneer dit betekend dat ze (in jouw ogen) fouten maken.

Zullen we samen onderzoeken welk stukje voor jou precies zo lastig is, en wat jij daadwerkelijk kunt doen met deze situatie? Meld je aan voor een traject alleen of met je partner en kijk wat jij écht kunt doen voor je kind, en voor jezelf.

Eetprobleem

Wat krijg je?

Deze sessies helpen je…

  • Ongemakkelijke of pijnlijke gevoelens en emoties te herkennen, bij jezelf en je kind

  • Objectiever te kijken naar overweldigende emoties en gedachten

  • Keuzes te maken waar je achter kunt staan, zonder dat ze je kind in de weg zitten

  • De gedachten en emoties van je tiener / (jong) volwassen kind begrijpen, zodat je er echt voor je ze kan zijn

  • Valkuilen te signaleren, zodat ze je niet zo vaak meer verrassen

Eetstoornissen & verstoord eetgedrag

Wat jij kunt doen?

Aan de slag!

Mijn doel is dat je niet alleen beter wordt in het omgaan met de lastige (eet-)situaties die nu spelen, maar ook in het maken van keuzes die jullie leven beter maakt op de lange termijn. Gedragsverandering duurt (volgens onderzoek) minstens 60 dagen, dus het heeft tijd nodig!

Ander gedrag aanleren is een actieve training en je leert dus niet alleen in de sessies de technieken aan, maar deze ga je ook oefenen tussen de sessies door. Zodat jij weet hoe jij er écht voor je kind kunt zijn!

De dingen waar ik tegenaan liep hebben een diepere laag, het ging eigenlijk helemaal niet over eten. Ilse heeft me inzichten gegeven die ik zelf nog niet had gevonden.

Charlotte, 29 jaar

Wat ben ik blij en dankbaar dat we jou zijn tegengekomen. Ik kan weer samen met mijn dochter meedenken en er echt voor haar zijn. We waren de weg helemaal kwijt en dat had ik niet door. Lotte is rustiger geworden, de strijd is gestaakt. Nu kunnen we samen per dag bekijken wat er speelt. De toekomst komt later.

Moeder van Lotte, 12 jaar

Samen met Ilse onderzocht welke patronen en systemen ik mezelf eigen had gemaakt m.b.t. diëten, gezond eten en afvallen. Met een nuchtere en realistische blik, herken ik ze nu. Dat helpt om voor gezonde en goede keuzes te gaan. Niks moet!

Willeke, 34 jaar

Wat een spiegel, daar hadden we niet op gerekend. Het was zo verhelderend, dank je wel!

Ouders van Joep, 14 jaar

Ilse is betrokken en luistert goed naar je verhaal. Ze pakt de juiste modellen erbij om je te helpen en je een beter inzicht te geven. Zodat je ook buiten de coaching stappen kunt maken. En daar gaat het uiteindelijk om.

Anton, 29 jaar

Wat is dit een bijzondere mooie manier van coaching. Ilse heeft mij doormiddel van goede praktische oefeningen verhelderende en verassende inzichten gegeven. Ilse is professioneel, luistert goed en weet goed tot de kern te komen van het ‘probleem’. Een echte aanrader!

Jeremy, 33 jaar

Ik heb leren luisteren naar mijn behoeftes, die kende ik helemaal niet. Ik leefde niet echt, maar was constant bezig met afleiding en veroordeling van mijn eigen lichaam en gedrag. De negatieve gedachten zijn niet helemaal weg, maar ik kan ze beter aan. Wat een rust!!

Anne, 48 jaar

Een traject om richting te geven aan de chaos van verdriet, boosheid, onmacht, frustratie, verlies, hartzeer, paniek en al het andere wat ik allemaal voel en voelde. Ik heb in de acht sessies gekeken naar alle gevoelens die er zijn en hoe ik die kan benoemen, kan plaatsen en kan sturen als ik dat wil. Ilse staat zo met haar beide benen op de grond en is dus echt een anker waar je aan vast kan houden.

Het fijnste vind en vond ik dat ze niet met oplossingen komt, niet invult, niet oordeelt en niet bezig is om te temperen wat er is, maar juist te laten zijn wat er is. Nu sta ik zoveel meer in mijn eigen kracht en durf ik me uit te spreken. Dit is voor mij een hele grote stap!

Dank Lieve Mooie Authentieke en liefdevolle Ilse voor je hulp.

Maaike, 44 jaar

Dankzij Ilse haar manier van werken en haar adviezen ben ik een stuk gezonder geworden. Mijn cholesterol is zelfs gedaald. Ilse laat je inzien, dat je manier van denken, vaak het meeste in de weg zit. Dat er vaak meer onderliggende problemen zijn, en dat praten daarover helpt. Zo heb ik ontdekt welke invloed stress heeft. Ik heb keuzes kunnen maken die voorheen ondenkbaar waren, op werk, voeding en relatiegebied. Dank je wel Ilse, mijn uitslagen zijn nu goed, dankzij jou.

Jolanda, 58 jaar

Een telefoongesprek..even sparren..wil je meedenken? Dat deed ze en zoveel meer. Gesprekken, meditaties, dingen op de plek zetten. Vervolgens ging ik zelf aan de slag. Wat me bij blijft? Haar warmte, haar oprechte interesse, ´blijf in het nu, laat het verleden of emoties van toen niet bepalend zijn voor het nu´.

Bedankt Ilse..
Aan iedereen..Ze is een aanrader!

Laska, 44 jaar

Heb je vragen

of wil je een gratis sessie plannen?