Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat

– Omdenken

Begeleiding bij een verstoorde relatie met eten en eetstoornissen

Ik ben opgeleid tot Diëtist

Elst, regio Arnhem en Nijmegen

Om jezelf diëtist te mogen noemen moet je de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ hebben afgerond. Door iedere vijf jaar aan de kwaliteitsnormen van het Kwaliteitsregister Paramedici te voldoen wordt de kwaliteit van het beroep diëtist bewaakt. Hiervoor volgen wij diverse bij- en nascholingen, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik heb mijn opleiding aan de HAN in Nijmegen gevolgd.

Een diëtist is dan ook dé specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Bij Your Nature wordt gekeken naar het gedrag dat er is rondom voeding. Waarom eet je wat je eet, welke emoties en overtuigingen komen hierbij kijken en wat is het effect van jouw eetgedrag op jouw leven en op dat van je kind.

Afvallen onder begeleiding

Elst, regio Arnhem en Nijmegen

Wanneer het gaat om wensen rondom gewicht (zowel aankomen als afvallen) kun je ook naar een diëtist. Echter als je jouw lichaamsgewicht blijvend wilt veranderen kan dat alleen als je jouw patronen aanpast voor altijd! En zelfs dan zijn er ook andere factoren die meespelen, waar je geen controle over hebt. Hoe hard je ook je best doet, hoe gedisciplineerd je ook bent.

Gezond en voldoende eten is belangrijk om je lichaam fit en sterk te houden, maar bewegen, stress, ontspanning, voldoening, slaap en zingeving zijn op zijn minst net zo belangrijk. Helaas is ons beeld van gezondheid tegenwoordig sterk verbonden met een (vaak onrealistisch) slank figuur. Je kunt dan ook veel frustratie, schaamte en teleurstelling ervaren als dit bij iedereen lijkt te lukken, maar jou niet.

Mensen die een onprettige relatie met eten of hun lichaam ervaren, hebben als kind vaak hun eerste diëten gevolgd of een rolmodel gehad met een vergelijkbare situatie. Zelf heb ik ook jaren gevochten met het idee dat ik moest afvallen. Dat ik me vast gelukkiger zou voelen als ik die kilo’s er maar eens af zou krijgen. Het ene na het andere dieet heb ik uitgeprobeerd. Ja, ze werkten wel, even… maar gelukkiger werd ik er op de lange termijn niet van.

Wil jij leren hoe je anders met voeding kunt omgaan?

  • Ben je ontevreden over je lichaam?

  • Weet je niet waarom andere (voedings-)keuzes maken zo lastig voor je is?

  • Heb je alles al geprobeerd om af te vallen, wil je het nu anders doen?

  • Staat je leven altijd in het teken van afvallen en diëten?

  • Heb je last van eetbuien?

  • Houd je vast aan strenge regels die je op het juiste pad moeten houden?

  • Begin je iedere maandag of 1 januari weer opnieuw met ‘gezond eten’?

  • Bepaalt de weegschaal je humeur voor de rest van de dag?

  • Wil je nu eindelijk eens van die haat-liefde relatie met eten af?

Klaar met diëten

Lekker in je vel

Begeleiding van Your Nature

Lekkerder in je vel zitten heeft meestal niet zoveel met je gewicht te maken, maar meer met goed voor jezelf zorgen in de breedste zin van het woord. Wil jij niet meer eindeloos diëten, maar weer ontspannen kunnen omgaan met voeding en bewegen.

Als diëtist heb ik met gespecialiseerd in eten op gevoel en het gedrag dat daarbij hoort en ga graag met jou aan het werk! Zodat je de regie over je keuzes weer kunt oppakken en lekker in je vel zitten weer tot de mogelijkheden behoort. Leren minder streng voor jezelf en anderen te zijn en meer balans in je (eet)gedrag te kunnen ervaren. Om zo de dingen die jij echt belangrijk vindt in het leven weer te kunnen doen.

Laten we kennismaken!

Heb je vragen

of wil je kennismaken?