Traject begeleiding

Wat je als ouder kunt doen voor je kind

Heb je vaak het gevoel dat je de controle over je leven kwijt bent, of dat veel dingen jou overkomen waar je totaal niet op zit te wachten? Voel jij je vaak somber of alleen en doe je ontzettend je best om het weer leuk te hebben in je eigen leven en je lichaam. Je probeert meer te bewegen of anders te eten, maar hoe harder je werkt hoe slechter jij je voelt.

Wil jij je weer lekker in je vel voelen en je eigen leven weer leuk vinden? Dan is dit traject wat voor jou!

Kinderdiëtist

Lekker in je vel zitten lukt je gewoon niet zo goed

En wil je dat graag anders?

Klagen over je gewicht en lichaam, jezelf vergelijken met anderen, strenge regels over eten en bewegen, eten uit emotie. Het zijn dingen die tegenwoordig heel normaal lijken te zijn voor veel mensen. Overal kom je adviezen, tips en tricks tegen die jou dé oplossing geven voor jouw voedings- of gewichts’probleem’. Met het gevolg dat er vaak te weinig of eenzijdig wordt gegeten, maaltijdvervangers worden gebruikt of eten wordt gecompenseerd door te sporten, om maar lekkerder in dat lijf te zitten. Hier wordt je helaas niet gezonder en zeker niet gelukkiger van!

Herken je dit…

Voor wie is dit traject geschikt?

 • Voel je angst om te eten of om aan te komen in gewicht

 • Ben je altijd bezig met lijnen, calorieën tellen en de weegschaal

 • Heb je een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, vind je jezelf niet goed genoeg

 • Heb je last van eetbuien of weinig energie

 • Heb je strenge regels en rituelen rondom eten en bewegen, kun je die maar moeilijk loslaten

 • Drink je extra veel (water) om je honger te onderdrukken

 • Sla je regelmatig een maaltijd over

 • Heb je altijd honger, ben je nooit verzadigd

 • Stilzitten is lastig voor je, of het is vaak onrustig in je hoofd en dan zoek je naar afleiding (bijv. sporten of eten)

 • Kun je maar moeilijk naar je eigen spiegelbeeld kijken, of ben je er juist de hele dag mee bezig

Waarom geen dieetadvies?

Het gaat niet over eten!

Heb je het idee dat je een discipline probleem hebt, een stok achter de deur nodig hebt of weet je hoe het ‘zou moeten’ maar lukt het je gewoonweg niet iets aan te passen? Wanneer iemand veel meer of minder eet dan er nodig is om het lichaam gezond te houden, maar dat echt niet anders kan dan heeft dat vaak weinig met voeding of gewicht te maken.

Eetprobleem

Wat krijg je?

Dit één-op-één traject helpt je…

 • Ongemakkelijke of pijnlijke gevoelens en emoties beter aan te kunnen

 • Wat aardiger voor jezelf te zijn, ook wanneer alles tegen lijkt te zitten

 • Keuzes te maken waar je echt achter kunt staan

 • Bewuster om te gaan met eten en écht kiezen voor jouw gezondheid

 • Valkuilen te signaleren, zodat ze je niet zo vaak meer verrassen

 • Kritisch naar je gedachten te kijken, voordat zij bepalen wat je wel en niet mag doen

 • Luchtiger en flexibeler met tegenslagen om te gaan

Eetstoornissen & verstoord eetgedrag

Jouw investering

Samen aan het werk!

Dit traject duurt 3 maanden (8 sessies), omdat het mijn doel is dat je niet alleen beter wordt in het omgaan met lastige (eet-)situaties, maar ook in het vormgeven van jouw eigen leven en het maken van keuzes die daarbij horen. Gedragsverandering duurt nu eenmaal (volgens onderzoek) minstens 60 dagen, dus het heeft gewoon tijd nodig!

Ander gedrag aanleren is een actieve training en je leert dus niet alleen in de sessies de technieken aan, maar deze ga je ook oefenen tussen de sessies door. Zodat je na 3 maanden beter weet wat voor jou belangrijk is en je flexibeler met tegenslagen om kunt gaan.

Totale investering € 990,-

Wat een spiegel, daar hadden we niet op gerekend. Het was zo verhelderend, dank je wel!

Ouders van Joep, 14 jaar

Een traject om richting te geven aan de chaos van verdriet, boosheid, onmacht, frustratie, verlies, hartzeer, paniek en al het andere wat ik allemaal voel en voelde. Ik heb in de acht sessies gekeken naar alle gevoelens die er zijn en hoe ik die kan benoemen, kan plaatsen en kan sturen als ik dat wil. Ilse staat zo met haar beide benen op de grond en is dus echt een anker waar je aan vast kan houden.

Het fijnste vind en vond ik dat ze niet met oplossingen komt, niet invult, niet oordeelt en niet bezig is om te temperen wat er is, maar juist te laten zijn wat er is. Nu sta ik zoveel meer in mijn eigen kracht en durf ik me uit te spreken. Dit is voor mij een hele grote stap!

Dank Lieve Mooie Authentieke en liefdevolle Ilse voor je hulp.

Maaike, 44 jaar

De dingen waar ik tegenaan liep hebben een diepere laag, het ging eigenlijk helemaal niet over eten. Ilse heeft me inzichten gegeven die ik zelf nog niet had gevonden.

Charlotte, 29 jaar

Ik heb leren luisteren naar mijn behoeftes, die kende ik helemaal niet. Ik leefde niet echt, maar was constant bezig met afleiding en veroordeling van mijn eigen lichaam en gedrag. De negatieve gedachten zijn niet helemaal weg, maar ik kan ze beter aan. Wat een rust!!

Anne, 48 jaar

Wat ben ik blij en dankbaar dat we jou zijn tegengekomen. Ik kan weer samen met mijn dochter meedenken en er echt voor haar zijn. We waren de weg helemaal kwijt en dat had ik niet door. Lotte is rustiger geworden, de strijd is gestaakt. Nu kunnen we samen per dag bekijken wat er speelt. De toekomst komt later.

Moeder van Lotte, 12 jaar

Ilse is betrokken en luistert goed naar je verhaal. Ze pakt de juiste modellen erbij om je te helpen en je een beter inzicht te geven. Zodat je ook buiten de coaching stappen kunt maken. En daar gaat het uiteindelijk om.

Anton, 29 jaar

Samen met Ilse onderzocht welke patronen en systemen ik mezelf eigen had gemaakt m.b.t. diëten, gezond eten en afvallen. Met een nuchtere en realistische blik, herken ik ze nu. Dat helpt om voor gezonde en goede keuzes te gaan. Niks moet!

Willeke, 34 jaar

Een telefoongesprek..even sparren..wil je meedenken? Dat deed ze en zoveel meer. Gesprekken, meditaties, dingen op de plek zetten. Vervolgens ging ik zelf aan de slag. Wat me bij blijft? Haar warmte, haar oprechte interesse, ´blijf in het nu, laat het verleden of emoties van toen niet bepalend zijn voor het nu´.

Bedankt Ilse..
Aan iedereen..Ze is een aanrader!

Laska, 44 jaar

Wat is dit een bijzondere mooie manier van coaching. Ilse heeft mij doormiddel van goede praktische oefeningen verhelderende en verassende inzichten gegeven. Ilse is professioneel, luistert goed en weet goed tot de kern te komen van het ‘probleem’. Een echte aanrader!

Jeremy, 33 jaar

Dankzij Ilse haar manier van werken en haar adviezen ben ik een stuk gezonder geworden. Mijn cholesterol is zelfs gedaald. Ilse laat je inzien, dat je manier van denken, vaak het meeste in de weg zit. Dat er vaak meer onderliggende problemen zijn, en dat praten daarover helpt. Zo heb ik ontdekt welke invloed stress heeft. Ik heb keuzes kunnen maken die voorheen ondenkbaar waren, op werk, voeding en relatiegebied. Dank je wel Ilse, mijn uitslagen zijn nu goed, dankzij jou.

Jolanda, 58 jaar

Heb je vragen

of wil je kennismaken?