Charlotte 29 jaar

In gesprek met Charlotte:

Vrouw met twee kleine kinderen en een relatie met Jos. Ze rende maar voor al die andere mensen en deed dat heel secuur, liet nergens een steek vallen. Tenminste dat dacht ze. Totdat ze merkte dat ze zichzelf niet meer kon opladen in de momenten dat ze rust nam. Ze raakte in haar werk verstrikt en kwam in de knoop met wat er thuis allemaal moest gebeuren.

Charlotte raakte uitgeput en zelfs lange nachten waren niet meer genoeg om een beetje bij te tanken. Sporten was er niet meer bij en gezond eten was een herinnering uit het verleden. Dit is niet wat ze wilde en probeerde uit alle macht de draad weer op te pakken, maar dat lukte ook niet. Om haar energie aan te vullen snoepte ze veel en vaak.

“Hoe kan dit toch gebeurd zijn? Zo wil ik mijn kinderen toch niet opvoeden?”

Toen ze met haar verhaal bij mij kwam bleek ze totaal niet te kunnen voelen wat haar lichaam haar wilde vertellen, omdat ze alleen maar in de overlevingsstand stond. Ze was afgevlakt en haalde geen lol meer uit de dingen die ze deed. Het feit dat Jos haar niet echt kon helpen deed haar veel verdriet, maar dat verdriet mocht er niet zijn.

“Jos kan er toch ook niks aan doen dat hij ziek is?”

Dat klopt, daar kan hij niks aan doen, maar jij kan er ook niks aan doen! Hij is alleen wel ziek en jij raast maar door. Het feit dat hij ziek is kan nog steeds wel heel veel pijn doen en teleurstelling geven. Je had immers een beeld van hoe je leven eruit ziet en dat is nu anders. Het is een rouwproces waar je in zit en dat mag je leren toelaten. Het rouwen om het leven dat je dacht te hebben met Jos is gedeeltelijk weg en jullie mogen daar samen een nieuwe weg in vinden. Dat kan heel zwaar zijn.

Inmiddels heeft Charlotte geleerd meer ontspannen met alle drukte om te gaan. Ze kan beter luisteren naar haar lichaam en haar eigen grenzen respecteren. Charlotte heeft ruimte gemaakt om haar verdriet te kunnen toelaten en samen met Jos een stukje te helen. Het lukt haar vaker om beter voor zichzelf te zorgen en kan nu om hulp vragen als het haar niet lukt.

Doordat Charlotte een stapje terug doet heeft Jos weer de ruimte gekregen om een gelijkwaardige rol in de zorg voor de kinderen op te pakken. Nee, hij kan niet zoveel als vroeger, maar op zijn manier redt hij zich wel en dat is prachtig!

Gerelateerde berichten

Comments

Laat gerust een reactie achter!