Jurre 30 jaar

In gesprek met Jurre:

Jurre heeft al jaren last van zijn darmen en een onrustige huid. Dit heeft gemaakt dat hij sinds een tijdje extreem gezond is gaan eten. Groene smoothies, veel groentes en fruit. Hij vindt het heel belangrijk. Oh ja, en sporten dat doet hij ook erg veel, want dat is zo fijn. Lekker even weg uit de hectiek van alle dag. Waarin hij, samen met zijn vriendin, de zorg voor hun twee kleine kinderen deelt.

Hij heeft tijdelijk zijn baan opgezegd, geen idee wat hij wilt. Misschien wel een studie doen, maar welke dan? Het sporten helpt, maar het eten is inmiddels wel een beetje een obsessie aan het worden. Hij kan het maar moeilijk incasseren als het even niet loopt zoals hij wilt en wordt dan snel boos. Hij heeft een gevoel van onmacht en dat voelt niet ok.

Zijn gezin moet ook meedoen met het gezonde eten, want zijn vriendin snoept veel en dat vindt hij niet kunnen in de opvoeding van zijn kinderen. Ze hebben hier regelmatig strijd over en dat wil hij eigenlijk ook niet. Wanneer ik hem na een aantal sessies weer in contact krijg met zijn lichaam, waarbij hij kan voelen wat hij al jaren kwijt is, kan hij weer antwoord geven op de vraag wat belangrijk is voor hem in het leven.

“Een fijn en stabiel thuis maken voor mijn kinderen en veel tijd met ze doorbrengen. Echt aanwezig zijn in de tijd die ik met ze mag doorbrengen”

Jurre heeft geleerd ongemak te kunnen verdragen en niet alles meteen op te willen lossen. Hij heeft samen met mij oud zeer aangekeken uit zijn jeugd, iets dat hij eigenlijk niet wilde voelen, maar wat hem wel in contact met zijn kinderen heeft gebracht. Aanwezig zijn in zijn lichaam en in het moment, wat dat moment dan ook maar te bieden heeft. Gezond eten is nog steeds belangrijk, maar niet zo belangrijk als een liefdevolle en aanwezige vader zijn voor zijn kinderen.

Gerelateerde berichten

Comments

Laat gerust een reactie achter!